Welkom Gast

Mededelingen

Interne Competitie 2023-204

Geschreven door Tom van Sundert op .

Voor judoka's die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben, wordt in onze regio al jarenlang de interne competitie georganiseerd. Dit is een laagdrempelige instapcompetitie zodat judoka's op hun eigen niveau kennis kunnen maken met wedstrijdjudo. Aan deze competitie nemen een aantal judoverenigingen deel uit de regio. Vrijwel iedere wedstrijdjudoka van JC Helden heeft hier zijn/haar eerste minuten gemaakt.  Wat moet je weten over deze competitie:

             alle wedstrijddagen worden op een zaterdagmiddag gehouden.

14 okt 2023 Budoclub Horst
20 jan 2024 Judoclub Helden
9 mrt 2024 JC Baexem
13 apr 2024 Judoclub Helden
?? mei 2024  Judo Kintsugi
8 jun 2024 Jigoro Kano sevenum

             De starttijden worden bepaald door de gewichtsklasse waar je in judoot, deze zijn terug te vinden op de wedstrijdkaart. De competitie start om 13:00 met de lichtste gewichtsklassen en eindigt rond 17:00 met de zwaarste gewichtsklassen. Op de wedstrijdkaart kun je vinden hoe laat jouw gewichtsklasse ongeveer zal starten (20 min. van tevoren aanwezig zijn voor inschrijving zodat de organisatie poules kan maken).

             In de leeftijdscategorieën tot en met -12 jaar (geboortejaren 2017-2012) geldt dat je kunt meedoen tot en met de oranje band. Dus witte, gele en oranje banden in deze leeftijden kunnen deelnemen aan deze wedstrijden.

             In de leeftijdscategorie -15 jaar (geboortejaren 2011-2010 en 2009) is er geen maximum verbonden, echter is deze interne competitie niet bedoeld voor ervaren wedstrijdjudoka’s. Bij twijfel kun je altijd de trainers benaderen.

             De wedstrijdkaart kun je krijgen bij de trainers. Hierop worden een aantal gegevens ingevuld, zoals naam, gewicht, niveau, band, bondsnummer. De wedstrijdkaarten zijn

             Iedere judoka wordt op de dag zelf zo eerlijk mogelijk ingedeeld in een poule. Dit gaat op basis van gewicht, niveau en band (al zegt de band natuurlijk lang niet altijd alles).

             Gewicht van de judoka wordt bepaald op de club. Het is mogelijk dat er door de organisatie steekproefsgewijs judoka's worden gewogen op de wedstrijddag zelf.

             Deelname is vrijwillig, vooraf inschrijven is niet nodig. Wel hopen we natuurlijk dat iedereen zo vaak mogelijk meedoet!

             Kosten zijn €3,50 per keer. Dit kan contant of per pin betaald worden op de locatie van de wedstrijd.

             Er zijn altijd coaches van JC Helden aanwezig om de judoka's te begeleiden tijdens de wedstrijden. Deze coaches hebben zelf ook veel wedstrijdervaring.

Heb je verder nog vragen, vraag het aan een van de trainers! We hopen dat er zo veel mogelijk judoka's meedoen!

JUDOKAMP 2024

Geschreven door Tom van Sundert op .

Zet het vast in je agenda JUDOKAMP Judoclub Helden 24-26 mei 2024!

Dat wil je toch niet missen!!!