Welkom Gast

Limburgse Kampioenschappen -18

Geschreven door Frans Manders op .

Op zondag 17 maart namen zeven judoka’s van Judoclub Helden deel aan de Limburgse kampioenschappen judo voor judoka’s tot 18 jaar in Roermond. Dit leverde de club twee Limburgse titels op.
Bart Cuppens (-46kg) liet tijdens zijn eerste partij zien dat er niet met hem te spotten viel en won met twee waza-ari’s. Zijn tweede wedstrijd tegen clubgenoot Guus Manders won Bart met houdgreep. De volgende partij won Bart met ippon van clubgenoot Quinn Janssen. De laatste partij was beslissend tegen de uiteindelijke nummer twee. Dit keer won Bart weer met houdgreep en was daarmee Limburgs kampioen. Rick Manders (-50kg) haalde de titel ook binnen door vier wedstrijden te winnen. De eerste wedstrijd kostte hem wat moeite maar hij won deze toch doordat zijn tegenstander een straf kreeg. In zijn tweede partij tegen zijn directe concurrent voor de titel strafte hij een fout van zijn tegenstander genadeloos af. Tegen clubgenoot Nick Manders scoorde Rick al vrij snel een ippon. De afsluitende vierde partij werd door middel van een armklem gewonnen. Nick Manders verloor dus van Rick en won één wedstrijd. In twee partijen moest hij na een blessure opgeven. Nick werd hierdoor vierde. Voor de debutanten Jasper Oostinga (-55kg), Guus Manders, Nick Peeters en Quinn Janssen was dit toch wel een zwaar toernooi. Quinn won twee wedstrijden en werd knap derde. Jasper won eenmaal. Guus won eenmaal en werd vierde. Nick Peeters kwam in de klasse tot 66 kg tegen enkele zeer ervaren judoka’s op de tatami waar hij vrijwel kansloos tegen was. Toch knap dat hij na veel blessureleed aan dit toernooi mee heeft gedaan.

Na het toernooi werd Rick Manders, samen met andere succesvolle judoka's van het district Limburg, gehuldigd in verband met het behalen van de derde plaats tijdens het NK-17 in 2012.