Welkom Gast

Soeverein Judocup Lommel

Geschreven door Frans Manders op .

Op zaterdag 13 en zondag 14 april nam Judoclub Helden deel aan het internationale toernooi “De Soeverein Judocup” in Lommel. Op zaterdag werd het spits afgebeten door Tomoya Martynowicz en Cas Janssen, zij waren allebei veruit de beste in de poule en wonnen alle wedstrijden met ippon. Daarna was het de beurt aan Mark van Dijk en Sjoerd Horvath. Sjoerd leek zijn dag niet te hebben en won helaas maar één partij, hij eindigde als derde. Mark nam in de eerste partij revanche op de tegenstander waar hij in Geldrop nog van in de finale verloren had. De andere 2 partijen werden ook overtuigend gewonnen. In de middag was het de beurt aan Owen van Dijk en Daan Smits. Beide waren goed in vorm. Door goed judo en doorzettingsvermogen werden zij ook beide eerste. Judoclub Helden heeft op zaterdag weer uitstekend gepresteerd.
Op zondag was het een ander verhaal. In de -15 kwamen Tetsuo Martynowicz, Jasper Oostinga, Jonas Dierichs en Tom van Dijk in actie. Ze wonnen allemaal hun eerste wedstrijd maar konden dat geen goed vervolg geven. Tetsuo en Jasper kwamen nog in de herkansing terecht maar daarin verloren ze de eerste wedstrijd.
De deelnemers in de -18 waren Quinn Janssen, Kevin en Guus Manders en Bart en Tim Cuppens. Alleen Quinn slaagde er in zijn eerste wedstrijd te winnen maar verloor de tweede wedstrijd en de herkansing. Guus kreeg ook een herkansing maar verloor deze ook ondanks zijn enorme inzet. Kevin en Tim mochten ook nog een tweede keer aantreden maar het mocht niet baten. Voor Bart was het toernooi na één wedstrijd voorbij. Dus helaas geen prijzen dit keer. De -18 liet wel een goede inzet en wedstrijdmentaliteit zien. Met dank aan de coaches Mark en Ron van der Linden, Rick Manders en Ellen Wilms.