Welkom Gast

JJCL FINALE

Geschreven door Frans Manders op .

Judoclub Helden heeft dit seizoen met vier team meegedaan aan de Jeugd Judo Competitie Limburg. De finale vond op zondag 21 april plaats in Belfeld.


Het meidenteam -12 bestond uit Eefje Moors, Dali Lucker, Janine Janssen, Luna Lucker en Barbara Konings. Teamgenootjes Noa Janssen en Joyce Peters waren helaas verhinderd. De eerste wedstrijd tegen Jigoro Kano Sevenum ging top, alle meiden wisten met ippon te winnen, waardoor de einduitslag 5-0 werd. Tegen Judoclub Hercules ging het ook heel goed, maar er werd nipt (3-2) verloren. Janine en Luna wisten met mooie technieken te winnen, de rest kwam leeftijd of kilo's tekort, maar gaven zich niet zomaar gewonnen. De laatste wedstrijd, tegen favoriet Judoclub Reuver, streden de meiden voor wat ze waard waren maar werd toch met 4-1 verloren. De winstpartij werd door Luna binnengesleept, door een super snelle overname. Al met al een goed seizoen en een goede finaledag, waarin de meisjes 3e van Limburg zijn geworden!

Het jongensteam -15 met Tom van Dijk, Sjors Peeters, Sander Peeters, Dominique Kröpke en Yves Meuwissen won de eerste twee partijen met goed judo. Zowel Hercules 2 als Judokan Blerick werd verslagen met 3-2. Tegen Hercules 1 moest JC Helden het echter afleggen. Hercules 1 werd terecht kampioen in deze poule.


Het eerste team van de jongens tot 12 jaar met Kevin Janssen, Owen van Dijk, Rik Aendekerk, Jarno Hoenson en Joris Moors werd derde. Tegen Gennep werd met 5-0 gewonnen. In de tweede wedstrijd hield alleen Kevin hield het hoofd koel en werd met 3-2 gewonnen. Tegen het mix team van Budokai Venlo werd met 4-1 verloren. Kevin kwam wat kilo's tekort. Owen verloor helaas in de laatste halve minuut. Rik was uitstekend bezig en won zijn partij. Jarno verloor van een judoka uit Heerlen en Joris tegen een judoka van een club uit Brabant.

Het tweede team met Joris Fransen, Dirk Peters, Daan Smits, Bas van de Beuken en Diego Coopmans moest aantreden tegen Reuver, Oud-Geleen, Nieuw-Bergen en Blerick. Alleen tegen Reuver werd met 3-2 verloren. Alle andere partijen werden met 3-2 gewonnen. Joris judode prima en scoorde veel punten met verschillende worpen. Dirk kwam helaas wat kilo's tekort tegen zijn tegenstanders. Daan judode prima en maakte mooie punten met zijn linkse heupworp. Bas had een lastige start, verloor zijn eerste partij, maar won zijn overige drie partijen overtuigend. Diego won twee van zijn vier partijen en haalde twee keer de winst binnen voor het team.Iedereen heeft goed gejudood en daardoor een verdiende tweede plek in de wacht gesleept.


Stan Kranen, Sven Hoenson en Lukas Korsten hebben de hele JJCL competitie met het -12 team van Judovereniging Meijel meegedaan. Zij werden in poule 4 eerste.