Welkom Gast

Houvast Judotoernooi Mierlo

Geschreven door Frans Manders op .

Op 11 en 12 mei werd er door 45 judoka's van Judoclub Helden meegedaan aan het Judotoernooi in Mierlo.

Indrukwekkend was het moment dat op de zaterdag voordat het toernooi begon een hele mat door JC Helden judoka's in beslag werd genomen voor een warming-up. De wedstrijden verliepen verrassend goed.Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om een goed resultaat neer te zetten.
De zaterdag leverde vijf podiumplaatsen op. De wedstrijden bij de meisjes tot 10 jaar in de klasse tot 28 kg leverde een dubbelslag op. Eefje Moors werd eerste en Dali LUcker werd tweede.Janine Janssen, tot 32 kg, was in zeer goede doen en werd knap tweede. Suus Horvath kwam in deze klasse helaas niet tot winst. Noa Janssen, tot 22 kg, won twee keer maar verloor ook twee wedstrijden.Barbara Konings, tot 42 kg, judode in een gemengde poule en won haar eerste twee wedstrijden met ippon. Daarna was de koek helaas op en verloor ze twee maal.Haar zus Hannah, +48 kg, won haar eerste partij en verloor daarna vier keer in een poule waarin het halve competitie systeem werd gehanteerd.Luna Lucker won een maal en verloor twee wedstrijden.
Onze enige deelnemer bij de jongens bij de -8 tot 27kg, Viggo Wilms, moest het tegen, over het algemeen genomen, wat forsere tegenstanders opnemen maar weerde zich uitstekend. Hij won twee keer en verloor twee partijtjes. Bij de jongens -10 was het voor Roy (-34kg) en Jeroen (-24kg) Franssen en Pim van den Beuken vooral een kwestie van ervaring opdoen op een groot toernooi. Zij deden hun uiterste best maar konden geen wedstrijd winnen. Dirk Peeters, Sven Hoenson en Jort Korten slaagden er wel in om een partij te winnen maar daar bleef het bij.
Kevin Janssen, tot 24 kg, behaalde een knappe tweede plek na twee maal winst en een verloren finale.
De jongens tot 12 jaar hadden een zwaar toernooi. Joris Fransen, tot 27 kg, en Joris Moors, tot 38 kg,judoden een uitstekend toernooi. Zij wonnen drie maal maar door twee maal verlies misten zij net het erepodium. Owen van Dijk, tot 34 kg, verloor eenmaal en kon een wedstrijd winnen maar moest daarna geblesseerd afhaken.Rik Aendekerk en Robbin Rutten wonnen in deze klasse eenmaal en verloren twee wedstrijden.Diego Coopmans, tot 42 kg won twee maal en verloor twee maal.In dezelfde klasse won Jarno Hoenson een wedstrijd en verloor er twee.Stan Kranen (-46kg), Bas van den Beuken (-42kg) en Guus Stammen (-34kg) kwamen niet tot winst
Bij de jongens tot 15 jaar was er weer wel succes. Mark van Dijk, -46 kg, won vier wedstrijden met uitstekend judo, maar moest licht geblesserd in de finale aantreden. Deze wedstrijd ging helaas verloren. Dit leverde dus een dik verdiende tweede plek op. Tom van Dijk, -46 kg, kwam goed uit de startblokken, won zijn eerste twee wedstrijden maar moest in de volgende twee partijen de punten aan de tegenstander laten.Sjoerd Horvath vocht voor wat hij waar was, won drie maal, maar miste door twee keer verlies net het podium. Dominique Krupke en Sander Peeters, -55 kg, wonnen beiden eenmaal en verloren twee maal.Unberto Coopmans (-42 kg), Bram Titulaer (-46 kg), Darrell van Dijk (-50 kg) en Daan Dericks (-55 kg) konden geen partij winnend afsluiten.
Op zondag was het de beurt aan onze enige deelneemster bij de meisjes -15, Anouk Verstraeten (tot 36 kg). Zij verloor helaas vier maal in een halve competitie.Daarna was het de beurt aan de jongens -18. Bart Cuppens (-50 kg) was goed op dreef. Hij won zijn eerste wedstrijd met ippon waardoor hij tevens zijn Dan-punten bij elkaar gesprokkeld had. Daarna rijkte hij tot de finale door nog een wedstrijd te winnen. De finale ging helaas verloren. Een geweldige tweede plaats dus.Ook in de klasse tot 50 kg miste Guus Manders net het podium. Hij won twee maal en verloor twee maal.In de klasse tot 46 kg werd Quinn Janssen tweede na twee keer winst een een verloren finale. Lichtgewicht Tim Cuppens (-46 kg) moest na zijn eerste wedstrijd, die verloren ging, geblesseerd opgeven. In de klasse tot 55 kg werd Rick Manders derde na vier keer winst en eenmaal verlies door een armklem.Kevin Manders en Jasper Oostinga konden in deze klasse eenmaal winnen en verloren twee keer.Nick Peeters en Bas van de Mortel verloren beide twee keer in de klasse tot 66 kg.
Al met al een succesvol toernooi voor Judoclub Helden. Met dank aan de coaches Ron, Mark, Jan, Ronald en Frans die hun weekend weer goed hadden gevuld met de mooie judosport.