Welkom Gast

Kaizen tournament Echt

Geschreven door Frans Manders op .

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei vond het Kaizen Tournament in Echt plaats. Judoclub Helden was met 19 judoka’s goed vertegenwoordigd. Zes van hen bereikten en podiumplaats. De gewichtsklassen werden in meerdere poules verdeeld. De nummers 1 en 2 van elke poule moesten daarna in een finale poule voor een podiumplaats gaan strijden. Hierdoor kon bijna iedereen drie of meer de tatami betreden.
De zaterdag werd gestart met de judoka’s tot 12 jaar. Alleen Joris Moors (-38kg) bereikte de finale poule maar kwam niet op het podium. Hij won 1 maal en verloor twee wedstrijden. Janine Janssen (-32kg) werd derde in de voorronde door drie overwinningen en twee maal verlies. Rik Aendekerk (-34kg) won twee maal en verloor twee maal. Jarno Hoenson (-38kg) won zijn eerste wedstrijd maar verloor daarna twee keer. Daarna was het de beurt aan de judoka’s tot 15 jaar. Lilith Fiddelaers (-44kg) verloor twee wedstrijden en moest geblesseerd opgeven. Mark en Tom van Dijk (-46), Sjoerd Horvath (-38kg), Tara van Lier (-57kg) en Jasper Oostinga (-55kg) kwamen in de finale poule terecht. Tom en Mark moesten in de eerste wedstrijd tegen elkaar aantreden. Deze broederstrijd werd door Mark gewonnen. Beiden bereikten niet het erepodium net als Jasper. Sjoerd en Tara slaagden hier wel in. Zij veroverden beiden een derde plek. Artoer Makartjan (-42kg) en Sjors Peeters (-50kg) bereikten niet de finale poule.
Op zondag 19 mei was het eerst de beurt aan de judoka’s tot 10 jaar. Kevin Janssen (-24kg) werd tweede en Jort Korten (-34 kg) derde. Daarna was het de beurt aan de -18 judoka’s. Rick Manders (-55kg) werd eerste in de voorronde en werd in de finale poule uiteindelijk derde. Bart Cuppens (-50kg) werd derde en Guus Manders (-50kg) viel niet in de prijzen evenals Bas van de Mortel (-66kg).