Welkom Gast

9e Kanamju Spaarnetoernooi

Geschreven door Frans Manders op .

Op 14 september 2013 nam Judoclub voor de 3de keer op rij deel aan het nationale spaareteam toernooi. Helden nam wederom deel met 2 teams.

- Het team onder de 10 jaar: Dit team bestond uit de volgende judoka’s: -21 kg Marlouk Colbers, -24 kg Noa Janssen, - 27 kg Kevin Janssen, -30 kg Eefje Moors en Dali Lucker, -34 kg Luka Quaedvlieg, -38 kg Sven Hoenson, -45 kg Barbara Koonings. Het team begon uitstekend en won de eerste partij van Kenamju 2 met 4-3. Daarna was Aarts Sport Lisse de tegenstander. Dit team werd verslagen met 5-2. Alle judoka’s lieten voortreffelijk judo zien! Na kampioen te zijn geworden in de poule fase, ging het team door naar het afval systeem. Hier verloor het team helaas van Judo A-zeven en Judo Duurstede. Dit betekende het einde van het toernooi, maar toch een knap bevochte 5de plaats van de 14 teams.

- Het team onder de 12 jaar: Dit team bestond uit de volgende judoka’s: -27 kg Kevin Janssen, -30 kg Aron Theunissen, - 34 kg Owen van Dijk en Daan Smits, - 38 kg Luna Lucker en Joris Moors, - 42 kg Jarno Hoenson, - 46 kg Diego Coopmans, -50 kg onbezet. Het team had de luxe dat de -38 kg dubbel bezet was en het dus kon schuiven met Joris naar de -42, Jarno naar de -46 en Diego naar de -50 kg. Het team begon sterk met winst op Topjudo Amsterdam West met 5 tegen 2 en winst tegen Judo Yushi 2 met 4 tegen 3. Daarna was het de beurt aan de favoriet van de poule J.V. Baci Ga. Dit team bestond uit een mix tussen judoka’s van Breda en Heerlen. Het team was helaas te sterk voor onze Helden uit Helden en de partij werd verloren met  6-1, wat wel een vertekend beeld geeft, alle partijen gingen namelijk gelijk op. De poule fase werd afgesloten met een winst partij op de club Randers de Geus. Hier werd door middel van wedstrijdpunten van gewonnen. In het afvalsysteem begon Helden sterk met winst op Hajime met 5-1. Daarna was het de beurt aan het 2de team van Kenamju. Hier werd door een discutabele beslissing van de scheids maar net van verloren met 4 tegen 3. De helden van het team onder de 12 jaar wisten zich fantastisch te herpakken en wonnen daarna zonder enige moeite van Judoteam Oost Groningen en Hajime met 6-1. Hierdoor wonnen zij een bronzen plak! Het team is naar huis gegaan met een fantastische beker. Proficiat met de 3de plaats.

Alle ouders en judoka’s, namens Judoclub Helden bedankt voor een fantastische dag. We hebben ons maar weer mooi laten zien op het nationale niveau. Een speciaal bedankje aan Luka Quaedvlieg, die vanuit JV Terwinselen bij ons mee heeft gedaan!