Welkom Gast

Mark van Dijk Nederlands Kampioen!

Geschreven door Frans Manders op .

De veertienjarige Mark van Dijk uit Egchel is op zaterdag 7 maart 2015 Nederlands kampioen geworden bij de judoka’s in de leeftijdsklasse tot 15 jaar in de gewichtsklasse tot 60 kg.
Mark was een van de kanshebbers voor het podium in een sterk bezette klasse. Hij won zijn eerste 3 partijen binnen 30 seconden met een vol punt en plaatste zich hiermee voor de halve finale. Hier kwam hij in Christiaan Hendriksen een bekende tegenstander tegen. Mark wist door zijn afwisselend judo en goede pakking direct het verschil te maken. Zijn tegenstander kreeg geen enkele kans en moest na anderhalve minuut ook de mat af. Mark moest het in de finale opnemen tegen Niek Louwerse, een lastige judoka. Het strijdplan was klaar en Mark ging met vol vertrouwen de mat op. Door zijn sterke pakking was de tegenstander direct van slag. Binnen 1 minuut wist Mark ook de finale met uitstekend judo te beslissen. Mark is de allereerste in de geschiedenis van Judoclub Helden die deze prestatie wist te behalen. Mark van Dijk is onze Nederlands kampioen! Een groot talent waar we in de toekomst nog veel van gaan horen. De trainers, coaches en bestuur mogen trotst zijn op deze unieke prestatie.
Naast Mark waren er nog vier judoka’s van Judoclub Helden die zich hadden geplaatst voor dit Nederlands kampioenschap. De gebroeders Umberto en Diego Coopmans knokten voor wat ze waard waren. Diego was de jongste judoka in zijn klasse en wist helaas geen partij te winnen. Umberto wist knap een partij te winnen en verloor uiteindelijk op een dubieuze scheidsrechter beslissing. Cas Janssen was helaas niet fit en had daarom niet zijn dag. Waar hij eerder al had bewezen op nationaal niveau mee te kunnen, lukte het deze zaterdag helaas niet. Hannah Konings knokte voor wat ze waard was, maar wist helaas ook geen partij te winnen.