Welkom Gast

Kaizen Tournament Pey-Echt 2015

Geschreven door Frans Manders op .

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei heeft Judoclub Helden met 26 judoka’s deelgenomen aan het Kaizen Tournament in Echt.
Op de zaterdag betraden de judoka’s tot 12 jaar en tot 15 jaar de tatami.
Bij de -12 won Joyce Peters(-36kg) met volle overgave haar partijen alleen in de finale lukte dat niet en werd daarmee tweede. Eefje Moors(-32kg) won haar eerste partij met een mooie schouderworp, won daarna nog een keer en verloor twee keer. Daarmee werd zij derde. Kevin Janssen(-30kg) won drie keer en kwam daardoor in de finale ronde. Hierin verloor hij echter zijn eerste wedstrijd van de uiteindelijke winnaar waardoor hij net buiten de prijzen viel. Bram Timmermans(-34kg), won een partij en verloor er twee. Lucas Colbers(-30kg) won een partij en verloor drie keer. Sara Theeuwen(-40kg) kon helaas niet tot winst komen.
Bij de -15 hebben Mark van Dijk(-66kg) en Suraya Peters(-48kg) al hun partijen gewonnen en werden eerste. Zij hadden beiden met tegenstanders van hoog niveau te maken wat deze prestaties extra knap maakt.
Umberto Coopmans(-55kg) deed weer goed mee in zijn poule en liet een aantal mooie ippons achter zijn naam schrijven, maar stapte net in een techniek van de tegenstander. Hij won uiteindelijk drie partijen en verloor er twee. Sjoerd Horvath(-50kg) was goed bezig maar liet zich twee maal op de grond pakken. Joris Moors(-50kg) won twee keer en verloor twee partijen. Janine Janssen(-40kg) won een maal en verloor twee partijen. Tara van Lier(-63kg) en Mike Peters(-60kg) konden dit keer geen partij winnend afsluiten.
Op de zondag was het de beurt aan de judoka’s -10, -18, en -21 jaar.
Bij de judoka’s tot 10 jaar werd Marlouk Colbers overtuigend eerste na drie keer winst. Kasper Ottenheijm(-30kg), Viggo Wilms(-30kg) en Rens Legué(-34kg) bereikten met goed judo de finalepoule maar verloren daarin hun eerste partij en vielen daarmee net buiten de prijzen. Bij de -18 miste Artoer Makartjan na drie keer winst en twee keer verlies net de finalepoule. Guus Manders lukte dat wel na drie keer winst en een keer verlies. Zijn eerste wedstrijd in de finalepoule ging echter verloren waardoor hij net buiten de prijzen viel. Tom van Dijk, Tetsuo Martynowicz en Tim Cuppens wonnen twee maal en verloren twee partijen. Kevin Manders won een maal en verloor drie partijen.
Bij de -21 jarigen deed Rick Manders(-60kg) mee in de klasse tot 66 kg. Hij bereikte de finalepoule na een keer winst en een keer verlies. In de finalepoule wist hij knap twee keer te winnen van niet de minste tegenstanders en werd daarmee eerste. Bart Cuppens(-66kg) won een maal en verloor twee wedstrijden.
Alle judoka’s hebben goed hun best gedaan en op sportief vlak heeft Judoclub Helden zich weer goed laten zien.