Welkom Gast

Meisjes -12 en Jongens -15 Limburgs Kampioen

Geschreven door Frans Manders op .

Op zondag 7 juni 2015 nam Judoclub Helden aan het Limburgs Kampioenschap voor teams. In elke categorie had de club een sterk team in weten te schrijven.

Het jongensteam onder de 12 jaar bestond uit Kevin Janssen, Bram Timmermans, Brent Schuijers en Guus Timmermans. Helaas was de concurrent Hercules een maatje te groot in deze poule, maar de andere wedstrijd werd overtuigend gewonnen. De jongens herstelden goed en wisten een mooie zilveren medaille in de wacht te slepen!

Het meisjesteam onder de 12 jaar bestond uit Noa Janssen, Isis van Dril, Eefje Moors, Dali Lucker, Joyce Peters, Suus Horvath en Sara Teeuwen. Het meisjesteam was de favoriet aangezien de JJCL al eerder werd gewonnen. Deze favorieten rol maakten ze meer dan waar. Het gehele team was top fit. Eerst werd Oud Geleen verslagen met een 5-0 zegen. Daarna was het de beurt aan (ook hier) de concurrent Hercules. De eerste vier partijen werden overtuigend en snel gewonnen, de winst was binnen. Een hele mooie 4-1 zege. De meisjes onder de 12 jaar zijn (WEER!) Limburgs Kampioen!

Het meisjesteam onder de 15 jaar bestond uit Janine Janssen, Anouk Verstraeten, Luna Lucker, Suraya Peters en Tara van Lier. Dit team ging van start tegen Hercules, maar wist helaas net niet te winnen. Tegen Reuver verloren onze dames eveneens met 3-2, net op het randje. Ook hier had wellicht iets meer ingezeten. Uiteindelijk was het de beurt aan Oud Geleen, de trein was op volle toeren en Oud Geleen werd ook verslagen met 3-2. Het is ontzettend mooi om te zien hoe de dames in dit team vooruit zijn gegaan het afgelopen jaar. Zowel individueel als in teamverband! Ga zo door! Het brons was dan ook dik verdiend.

De jongens onder de 15 jaar waren uitsluitend met Hercules in de poule ingedeeld. Voor deze poule gold, de sterkste uit 3 wedstrijden werd Limburgs kampioen. Dat het verschil miniem was, was direct de eerste wedstrijd duidelijk. Het team bestaande uit Cas Janssen, Sjoerd Horvath, Umberto Coopmans, Nick Welten en Mark van Dijk startte goed. Helaas werd de eerste wedstrijd met 3-2 verloren. 1-0 achter tegen onze concurrent Hercules…Daarna werden de jongens flink wakker geschud, alles of niks… De spanning was hoog, maar deze keer 3-2 winst voor Helden. Dus met het team de alles beslissende finale in. Cas en Sjoerd wisten helaas net niet te winnen, dit waren ontzettend sterke tegenstanders. Daarna was het de beurt aan Umberto. Umberto was super gefocust en top fit. Hij knalde zijn tegenstander binnen 10 seconden vol op de rug! 2-1. Nu was het de beurt aan Nick, die de voorgaande twee wedstrijden ook van deze tegenstander won. Ook Nick wist de winst binnen te halen, goed geluisterd en kei hard geknokt. De tegenstander van Mark kon niet meer aantreden door een harde knal in de eerste partij. Mark was overtuigend beter en had helaas de laatste partij geen tegenstander. Betekende wel een 3-2 overwinning! Spanning was ontzettend hoog, wat zijn wij trots op onze club!!! Jongens -15 Limburgs Kampioen.

Nu op naar het NK op 27 juni met de meisjes -12 en de jongens -15!

Gevoel Judoclub Helden: TROTS TROTS TROTS!!!