Welkom Gast

Pot van Olen

Geschreven door Frans Manders op .

Op 19 en 20 september heeft Judoclub Helden met 16 judoka's aan het judotoernooi "De Pot van Olen” in België meegedaan.
Bij de judoka's tot 15 jaar was bijna de hele top van Nederland en België aanwezig. Mark van Dijk haalde de finale na vier gewonnen partijen maar werd in de finale met een kanteltechniek verslagen door de kampioen van België.
Umberto Coopmans draaide weer een uitstekend toernooi en werd na 3 gewonnen en een verloren wedstrijd derde. Suraya Peters werd ook derde na drie keer winst en een keer verlies.
Sjoerd Horvath, Cas Janssen en Tara van Lier kwamen ieder een keer tot winst. Janine Janssen en Jarno Hoenson konden dit keer geen partij in hun voordeel beslissen.
De judoka's tot 18 jaar begonnen bijna allemaal goed aan het toernooi. Tom van Dijk, Quinn Janssen, Tetsuo Martynowicz en Guus Manders wonnen hun eerste wedstrijd met overtuiging. Ze verloren echter allen hun tweede wedstrijd. Alleen Guus mocht daarna nog herkansen. Hij won de eerste herkansing en maakte er in zijn tweede herkansing een spannenede wedstrijd van. Het leek zelfs op een golden score uit te draaien omdat beide judoka's een waza-ari hadden, maar 4 seconden voor tijd kreeg Guus een ippon tegen en was ook voor hem het toernooi voorbij. Tim Cuppens en Jonas Dierichs verloren hun eerste wedstrijd en mochten niet herkansen. Bij de senioren Verloor Bart Cuppens zijn eerste wedstrijd en mocht herkansen. Bart had enkele goede mogelijkheden om de partij naar zich toe te trekken maar dat lukte helaas niet.
Met drie podiumplekken toch een goede oogst voor Judoclub Helden.