Welkom Gast

Clubkampioenschappen 2017

Geschreven door Frans Manders op .


Op zondag 25 juni vonden de clubkampioenschappen van judoclub Helden plaats in de sporthallen Piushof in Panningen. De belangstelling van ouders, grootouders en andere belangstellenden was groot.
Er werd op het scherpst van de snede gestreden op drie matten in maar liefst 26 poules.
De dag begon met de wedstrijden van de judoka’s tot 12 jaar.
Tijdens de pauze werd door de voorzitter van de Dangraden-commissie JBN district Limburg Hugo Lummens de voorzitter van het district Limburg Michel van Loo en districtsecretaris Geert Boots de Eerste Dan uitgereikt aan Mark van Dijk. Mark verdiende de zwarte band met zijn Nederlandse titel voor judoka’s tot 18 jaar in de klasse tot 73 kg.
Noa Janssen werd in het zonnetje gezet voor het behalen van het brons tijdens de Bondskampioenschappen -15 jaar in de gewichtsklasse tot 32 kg.
Cas Janssen werd gehuldigd in verband met het behalen van de eerste Dan.
Tom van Dijk ontving zijn diploma Dojo-assistent.
Marlouk Colbers (tot 12 jaar) en Mark van Dijk (vanaf 12 jaar) mochten dit jaar de prijs voor de judoka van het jaar in ontvangst nemen.
De aanmoedigingsprijs was voor Mika Tillemans.


Sven Hoenson en Diego Coopmans ontvingen een troostprijs omdat ze door zware blessures dit jaar niet of nauwelijks aan wedstrijden mee konden doen of konden trainen.
Erik Nijsen werd door de nieuwe voorzitter Maurice Hoenson bedankt voor de tien jaar als voorzitter van Judoclub Helden. Erik werd tevens benoemd tot erelid.
Tenslotte vond de prijsuitreiking plaats van de judoka’s die ’s ochtends op de mat hebben gestaan.
Dankzij geweldige sponsorbijdragen was het ook dit jaar weer mogelijk om een weergaloze tombola te houden ten bate van onze jeugdactiviteiten. De hoofdprijs was een schitterende ketchupkleurige fiets.
Na de pauze konden de toeschouwers genieten van het judo van de judoka’s -15, -18, -21 jaar en de senioren. Ook hier werd fanatiek gestreden om de prijzen die op het eind van de dag werden verdeeld.
De wedstrijden werden in goede banen geleid door de scheidsrechters Dennis Dirckx, Bernard Sammer, Jac Coopmans en Hans Konings.
De EHBO-post werd bezet door, Katja Moors, Bianca Colbers, Ester Aendekerk en Germa van den Berg.
Alle vrijwilligers willen we bedanken voor het doen slagen van deze prachtige dag.