Welkom Gast

Barbara Konings 3e op Bondskampioenschappen -15

Geschreven door Frans Manders op .

Op zaterdag 7 april deed JC Helden met 10 judoka's mee aan het Nederlands kampioenschap tot 15 jaar. Barbara Konings pakte een fantastische bronzen medaille! Na een nipt verlies in de kwartfinale won ze twee hele spannende potten op wazari. In de partij om brons won ze binnen een halve minuut met een schitterende heupworp. Super prestatie! Noa Janssen judode ook een erg goed toernooi. Na 3 overtuigende overwinningen op ippon verloor ze helaas in de verlenging nipt de halve finale van de latere kampioen.  Ze kon zich helaas net niet goed herpakken voor het brons waardoor ze net buiten het podium belandde.
Isis van Dril en Bart Verstappen hadden een prima debuut op het NK. Ieder wonnen ze 3 partijen met mooie worpen. Het podium zat er nog niet in deze keer. Joyce Peters won twee partijen ondanks een rugblessure. Kevin Janssen, Viggo Wilms en Lenn Dirckx wisten ieder 1 partij te winnen in zwaar bezette poules. Dali Lucker en Lennard van den Hoogen wisten helaas geen partij te winnen, wat ook kwam door enkele dubieuze scheidsrechter beslissingen.
Al met al trots op de prestaties van onze judoka's, die weer hebben laten zien op nationaal niveau goed uit de voeten te kunnen.