Welkom Gast

Soeverein Judo Cup Lommel 2018

Geschreven door Frans Manders op .

 

In het weekend van 7 en 8 april  hadden we naast het succes op het NK in Leek en de Europacup in Berlijn ook nog een zwaar toernooi in Lommel. Ook dit toernooi verliep super!
In de ochtend was het de beurt aan Aron, Janine, Luna, Jarno, Diego en Umberto. Aron en Jarno judode allebei erg goed met afwisselend judo. Beide heren wisten om de medailles mee te doen in hun poule. Helaas verloren ze de strijd om het brons, maar op een toernooi als Lommel is strijden om de medailles al een super prestatie. Luna was de pechvogel van de dag. Na een goed ingezette overname kreeg zij een erg bijzondere scheidsrechter beslissing tegen. Hierdoor was het ook direct einde toernooi. Snel vergeten dus... Diego en Umberto draaide ook allebei goed, ze wisten allebei knap hun partij te winnen, maar moesten helaas daarna hun meerdere erkennen in de tegenstander. Janine mocht tegen 1 van de Belgische favorieten. Ze was lang in de partij de betere, maar verloor helaas door een klein foutje van de uiteindelijke kampioene. Na dit foutje won ze haar resterende partijen overtuigend en werd ze alsnog knap derde.
In het middag deel was het de beurt aan Rick, Guus, Bart en Tim. Bart, Tim en Guus hadden helaas een ongelukkige loting waardoor het op dit toernooi al relatief snel eindigde. Rick wist al zijn partijen mooi te winnen. Super om te zien dat Rick weer aan toernooien deel neemt namens onze club, laten we hopen dat zijn eerste plaats naar meer smaakt!