Welkom Gast

Mark van Dijk pakt ook op 3e European Cup prijs!

Geschreven door Frans Manders op .

Op zondag 6 mei jl. mocht Judoclub Helden judoka Mark van Dijk aantreden voor zijn 3e European Cup in Cluj Napoca Roemenië.
Deze uitzending had hij verdiend na zijn prachtige resultaten op de EC’s Berlijn en Teplice, waar hij achtereenvolgens 2e en 3e werd.
Ook in Roemenië was het een heel sterk veld. Mark had i.v.m. zijn eerdere resultaten in de eerste ronde een vrijloot. In de tweede ronde won hij op ippon van de Israelier Yaheli Lavi. Hiervoor had hij maar 21 seconden nodig. Ook de derde ronde tegen de Italiaan Allessandro Chirulli ging al na 34 seconden op ippon naar Mark. In de kwartfinale trof hij de sterke en hoog gerankte Roemeen Alex Cret. Deze partij ging in Golden Score, en na een minuut
werd een tiltechniek van Mark overgenomen door zijn tegenstander waardoor Mark verloor. Deze Roemeen werd uiteindelijk de winnaar van deze EC.
In de herkansingen won Mark achtereenvolgens op wazari van de Hongaar Peter Safrany en de sterke Bulgaar Georgi Dinev ging er zelfs weer met ippon af.
Daardoor mocht Mark wederom judoën voor brons. In die partij moest hij het opnemen tegen de Kroaat Tin Straza. Mark domineerde die partij en maakte het met een prachtige offerworp (Sumi-gaeshi) af op ippon, waardoor hij ook op deze derde European Cup op het podium kwam. Wat een prachtige prestatie weer in de lange historie van Judoclub Helden! Op naar de Europese kampioenschappen in Sarajevo!