Welkom Gast

44e Internationaal Judotoernooi Venray

Geschreven door Frans Manders op .

 

Afgelopen weekend nam Judoclub Helden deel aan het internationaal judotoernooi in Venray. De dames beten het spits van dit zwaar bezette toernooi. Daisy van Os bewees dat als je kampioen wil worden, je van alle sterke tegenstanders moet kunnen winnen. Ze had een pittige loting maar werd overtuigend kampioen. Heel erg knap! Haar zus Lindsay van Os knokte zich ook knap tot de finale. Helaas werd deze finale nipt verloren. Lindsay kwam voor de eerste keer uit in een nieuwe gewichtsklasse. Dus zilver was een super prestatie. Marlouk Colbers won overtuigend 3 partijen. Helaas verloor ze de halve finale en de strijd om het brons. Ook zij mag terugkijken op een geslaagd toernooi. Barbara Konings sloot de eerste dag goed af met een mooie zilveren medaille. De andere deelnemers Nova Peeters, Bo van den Brand, Niels van den Berg, Noa Janssen, Eefje Moors, Kevin Janssen, Brent Schuijers, Dali Lucker en Joyce Peters wonnen de nodige partijen maar wisten helaas geen podium te bereiken.
Op zondag mochten er nog 4 judoka’s deelnemen in Venray; Janine Janssen won 1x en verloor 2x.  Aron Theunissen verloor nipt de strijd voor de 3 de prijs, en moest met 2 gewonnen en 2 verloren partijen genoegen nemen met een 5de plek. Bart Cuppens verloor zijn eerste partij, maar herpakte zich en won de volgende 2 partijen met mooi judo wat hem een 2 de prijs opleverde.
Als laatste was het de beurt aan Mark van Dijk die vandaag door broer Tom gecoacht werd. Hij won zijn eerste twee partijen heel makkelijk. Ook in de halve finale liet hij er geen twijfel over wie hier voor de winst kwam.
De finale mocht hij tegen een judoka waar hij eind 2015 voor het laatst tegen gejudood had. Het was een mooie partij waarbij beide judoka’s voor de aanval gingen. Mark viel continu aan waardoor zijn tegenstander op twee straffenkwam te staan en moest aanvallen. Eén van die aanvallen werd een prooi voor Mark die goed luisterend naar Tom daarna soeverein uitjudode en het goud won.