Welkom Gast

Mark van Dijk wint brons op de Youth Olympic Games in Buenos Aires 2018!

Geschreven door Frans Manders op .


Negen jaar geleden judode Mark zijn allereerste wedstrijd op het beginnerstoernooi in Grevenbricht. Vanaf dat moment hebben we als club veel van deze fantastische judoka mogen zien. Mark werd al eerder Nederlands kampioen, heeft prijzen gepakt op European Cups en won het zilver op het EK-judo tot 18 jaar. Hiermee verzamelde hij voldoende punten om zich te plaatsen voor het hoogst haalbare toernooi: de Olympische Spelen voor de jeugd.
Op 8 oktober was het dan zo ver. Mark bewees wederom tot de absolute top te behoren. Na een verloren partij was goud niet meer haalbaar. Mark wist dit echter fantastisch van zich af te zetten en won drie super partijen in de herkansing. Allereerst won Mark van de sterke Australiër die over een paar weken al deelneemt aan het WK tot 21 jaar! Vervolgens was Mark te sterk voor de Nieuw-Zeelander. In de partij om het brons mocht Mark het opnemen tegen een stugge Algerijn. Mark kwam achter, maar knokte zich terug. Een dikke vette ippon resulteerde in een bronzen medaille. Wat een ongekende prestatie...!
Mark heeft ons al veel moois laten zien. Wat zijn we als club blij dat we deze zege van dichtbij mee hebben mogen maken. We gaan nog veel van dit talent horen!