Welkom Gast

Mark van Dijk haalt Brons bij debuut op NK judo -21 jaar

Geschreven door Frans Manders op .

Op carnavalszaterdag heeft Mark van Dijk van Judoclub Helden als eerstejaars -21 jaar deelgenomen aan het NK tot 21 jaar in Almere. Mark zat in de klasse tot 81 kilogram. Deze klasse bleek uiteindelijk misschien wel de zwaarste poule van de dag te zijn.

Mark mocht tegen een stugge judoka starten. Deze judoka heeft Mark al eerder zware wedstrijden bezorgd. Mark begon zijn partij rustig. Hoe langer de partij duurde, des te beter werd hij. Uiteindelijk trok Mark de partij met een mooie sumi-gueshi naar zich toe. De tweede partij moest hij tegen de finalist uit Gruitrode. Mark zat goed in zijn pakking en scoorde 2x met een mooie uchi-mata. 2x revange in the pocket!

Na deze 2 winstpartijen was het tijd voor de kwart finale. Het doel was de arm controleren, maar al snel kwam de arm toch los. De tegenstander maakte hier optimaal gebruik van, scoorde en won de partij met houdgreep.

In de verliezersronde kwam de eerste tegenstander weer naar voren. Mark wist te domineren in zijn pakking en won de partij met 3 shido's. In de volgende herkansing mocht hij het opnemen tegen de nummer 2 van de Dutch Open, een sterke en lastige judoka. De partij ging gelijk op en er kwamen weinig tot geen scoringskansen. Diep in de golden score kwam Mark met een combinatie van uchi-mata en sumi-gueshi en maakte daarmee het verschil. Hierdoor mocht Mark voor het brons judoën. Mark kreeg maar 5 minuten rust. Dit bleek echter geen probleem te zijn. Met kramp in allebei de benen scoorde Mark 2x binnen 30 seconden en won hiermee het brons in deze nieuwe leeftijdsklasse. Een erg knappe prestatie!!