Welkom Gast

JC Helden knalt er op los op het LK-12!

Geschreven door Frans Manders op .

Op 17 november heeft Judoclub Helden zich van zijn beste kant laten zien op het Limburgs kampioenschap tot 12 jaar. De meiden mochten starten en deden dat super. Pleun Janssen, Minke Boonen, Vian van Dril en Line Bos lieten duidelijk zien dat ze de sterkste waren in hun poule. Met mooie worpen werden zij overtuigend kampioen! Lieke Verstappen pakte weliswaar net niet het goud, maar met zes winstpartijen en mooie worpen judode ze super en pakte ze zilver met een gouden randje. Ook Meggy Hermans won zilver na drie partijen goed te hebben gejudood, zij laat iedere keer zien over talent te beschikken. De zusjes Fleur en Sanne van Sundert pakten brons, beide maakten mooie worpen en hebben heel hard gewerkt om op het podium te komen, mooie prestaties!

Daarna was het de beurt aan de jongens -8 en -10 jaar. Guus van Ninhuijs judode als jonkie in de -21 kg zijn eerste grote toernooi en liet direct zien wat hij waard is. Hij wist drie van zijn vier partijen te winnen met goede worpen en een super inzet! Daarmee pakte hij zilver, ga zo door! Jur Verstappen, Sten Luijten, Jona Holthuijsen, Djow Joris en Frits Hermans lieten met prachtige worpen zien dat zij vandaag onklopbaar waren. Jona en Sten wonnen vijf partijen, Djow moest zes keer aan de bak en Frits won zelfs zeven keer op ippon! Yannick Verheijen en Reff Joris wonnen op een partij na al hun wedstrijden en pakten daarmee een dik verdiende zilveren plak. Dennis Nowakowski en Thyke Versteegen wonnen een bronzen medaille. Beiden verloren een wedstrijd, maar de andere potten wonnen ze overtuigend dus een dik verdiende medaille voor beide mannen!
De jongens tot 12 jaar sloten de dag af. Mika Tillemans was goed op dreef en won vijf partijen, alleen de finale won hij net niet. Een mooie zilveren medaille voor hem dus! Ralf Relou, Ryan Dielissen en Kep Verkoeijen pakten de bronzen medaille. Ryan maakte een paar mooie uchi-mata's, Ralf knokte zich als eerstejaars -12 knap naar het brons. Kep won in een zeer zware poule maar liefst vijf keer. Alleen de halve finale ging verloren. Maar als eerstejaars -12 maakte hij een paar prachtige punten met een aantal spetterende heup- en schouderworpen!
Myron Engels, Ayla Wassenbergh, Romy Zeegers, Jules Verheijen, Luuk van den Berg, Timo Oostenbrink, Fer Vercoulen, Justin Thijssen, Joes ter Voert en Zack Wilms kwamen niet op het podium, maar lieten een prima inzet zien en de volgende keer zullen zij er ook weer staan! Al met al een mooie dag voor judoka's van JC Helden.