Welkom Gast

Open Twents Judokampioenschap 2019

Geschreven door Frans Manders op .

Op 14 en 15 december heeft Judoclub Helden het jaar super afgesloten op de Open Twents Judokampioenschap. Op zaterdag was dit toernooi een meetmoment voor de categorie tot 18 jaar. Barbara Konings liet zien in topvorm te zijn en won al haar partijen op ippon en pakte de titel. Met een paar mooie uchi mata's maakte ze prachtige punten. Door deze titel zet ze een grote stap richting kwalificatie voor de Europacups! Aron Theunissen judode goed in een zeer sterk bezette poule. Hij verloor tegen sterke tegenstanders, maar met 3 knappe winstpartijen mag hij terugkijken op een goed toernooi. Kevin Janssen en Noa Janssen hadden hun dag niet en konden helaas geen wedstrijd winnen.
Op zondag was het de beurt aan de rest. Pleun Janssen en Fleur van Sundert mochten starten en na vijf potten hard knokken pakte Pleun zilver en Fleur brons. Luuk van den Berg eindigde zijn -10 periode met een mooie bronzen medaille in een grote en zeer sterk bezette poule. Zijn eerste 3 wedstrijden won hij op ippon, waarna hij in de halve finale helaas verloor. Voor brons maakte hij met een spetterende linkse o-goshi een prachtige ippon!
Lucas Colbers en Bo van den Brand hadden dit keer wat pech en konden geen partij winnen. Isis van Dril won een partij. Alle drie hebben ze wel een mooie ontwikkeling laten zien het afgelopen jaar. Noa Janssen sloot haar -15 periode mooi af met brons. Alleen de uiteindelijke nummer 1 was te sterk. Met drie winstpartijen op ippon kan ze trots zijn op haar resultaat. Ook Janine Janssen pakte een mooie derde plek. Ondanks dat ze niet helemaal fit was wist ze bijna de topfavoriet te verrassen en pakte ze een mooie winstpartij. Bart Cuppens verloor zijn eerste pot, maar herstelde zich super met drie knappe winstpartijen en pakte zo nog brons. Marlouk Colbers wist met drie overtuigende overwinningen goud te pakken, terwijl ze nog maar eerste jaar -15 is. Ze heeft zich dit jaar super ontwikkeld en maakte ook vandaag weer mooie punten. Rick Manders liet ook vandaag weer zijn klasse en talent zien. Met vier overtuigende overwinningen werd hij kampioen en haalde hij zijn danpunten makkelijk binnen. Met een knallende zijwaartse ura nage maakte hij een van de mooiste ippons van de dag. Al met al dus een prachtige afsluiter van wedstrijdjaar 2019, op naar 2020.