Welkom Gast

Limburgse Kampioenschappen -18 jaar

Geschreven door Frans Manders op .

Op zondag 5 september was Judoclub Helden te gast in Roermond op de Limburgse kampioenschappen tot 18 jaar. JBN District Limburg dank voor de organisatie!

De dames hebben het ochtendblok afgetrapt en zeker niet onverdienstelijk. Marlouk Colbers en Barbara Konings waren vandaag oppermachtig en wonnen de poule overtuigend. Isis van Dril was goed bezig, maakte mooie scores maar raakte helaas in de finale geblesseerd, een mooie zilveren medaille. Lindsay van Os had helaas maar 1 sterke tegenstandster. Ze trof waarschijnlijk direct 1 van de favorieten voor het NK en wist deze partij helaas niet te winnen. Noa Janssen en Bo van den Brand kwamen allebei voor de eerste keer uit in de klasse tot 63kg. Ze verloren beiden de eerste partij tegen de uiteindelijke nummer 1 en 2. Daarna pakte ze allebei overtuigend het brons. 

In het tweede deel was het de beurt aan de heren. Kevin Janssen ging overtuigend van start en wist 3 partijen overtuigend te winnen met mooie scores. De finale ging gelijk op, maar werd helaas in zijn nadeel beslist. Desondanks een mooie tweede plaats. Brent Schuijers mocht de eerste partij direct tegen de uiteindelijke kampioen. De partij ging gelijk op, maar helaas wist de tegenstander (eerlijk is eerlijk) een erg mooie overname te maken op Brent zijn uchi-mata. Balen, maar Brent heeft zich goed hersteld en het brons overtuigend gewonnen.