Welkom Gast

Limburgse Kampioenschappen -15 jaar

Geschreven door Frans Manders op .

Zondag 10 oktober heeft Judoclub Helden met twaalf judoka's deelgenomen aan de Limburgse kampioenschappen Judo voor judoka’s tot 15 jaar. Een plek bij de eerste vier betekent plaatsing voor het NK -15 in het Groningse Leek. 

Eerst waren de dames aan de beurt. Vian van Dril, Daisy van Os, Marlouk Colbers en Romy Zegers knalden erop los en wisten allemaal drie partijen te winnen en werden zo Limburgs kampioen. Lindsay van Os pakte ook de Limburgse titel door tweemaal overtuigend te winnen. Bo van den Brand en Demi Zegers judoden sterk en werden zo derde. Line Bos won een partij, maar wist het podium helaas niet te halen.

Daarna was het de beurt aan de jongens. Kep Verkoeijen won een partij, wat hem een derde plaats opleverde. Ryan Dielissen won tweemaal en verloor een keer waardoor ook hij derde was. Niels van den Berg won zijn eerste partij overtuigend, waarna hij in de halve finale een hele goede pot draaide tegen een sterke tegenstander. Helaas wist hij deze net niet over de streep te trekken. Hij herstelde goed door de wedstrijd om de derde plaats wel te winnen. Levi Lijssen won eenmaal, maar haalde het podium niet.