Welkom Gast

Goud en tweemaal brons voor Judoclub Helden op NK-15!!

Geschreven door Frans Manders op .

Daisy van Os is op zaterdag 30 oktober in het Groningse Leek Nederlands kampioen geworden in de klasse tot 44kg!! Na twee overtuigende zeges op ippon moest ze in de halve finale tegen een van de favorieten. Met overtuigend judo scoorde ze waza-ari en was ze dominant in het eerste deel van de wedstrijd. Na een bloedstollend tweede deel wist ze de voorsprong vol te houden en haalde ze de finale! Ook deze was ongelofelijk spannend. Na eerst waza-ari achter te komen, scoorde ze in de laatste zeven seconden gelijk. In de golden score bleef ze aanvallen waardoor haar tegenstander de derde shido kreeg. Een geweldige prestatie van Daisy! 

Marlouk Colbers won de eerste drie partijen met overtuiging, mooie en gevarieerde scores in de categorie tot 48 kg. Met onder andere een spectaculaire overname actie haalde ze de halve finale. De halve finale verloor ze nipt van een van de favorieten. Dus opladen voor de partij voor brons. Marlouk herpakte zich perfect en stond gefocust op de mat. De eerste actie was direct een score. Ze volgde met een houdgreep en pakte zo volledig verdiend een mooie bronzen medaille!

Vian van Dril stond in de -36 kg direct tegen de topfavoriet. Ze begon goed, maar kreeg een mooie score tegen waardoor brons het maximaal haalbare werd. En daar ging ze vol voor. Ze won met een mooie heupworp op ippon. In de partij om brons ging het lang gelijk op. Vian kwam er met heupworp niet goed door waardoor ze de golden score in gingen. Hierin wisselde ze perfect naar haar favoriete schouderworp en met een dikke ippon pakte ook zij het brons! 

Bo van den Brand won in de -63 kg haar eerste twee partijen overtuigend met mooie ippons. Hiermee haalde ze de halve finale. Hierin moest ze tegen een van de favorieten. Na een harde landing verloor ze even later de partij. Hierdoor kon ze helaas niet fit aan de partij om brons beginnen. Ze verloor deze dan ook, jammer maar toch een hele knappe vijfde plaats!

Lindsay van Os judode in de +63 kg een goed toernooi. Ze won de eerste pot overtuigend, waarna ze in de kwartfinale verloor van een uiteindelijke finaliste. In de herkansing won ze wederom overtuigend. In de partij hierna moest ze helaas net haar meerdere erkennen in de uiteindelijke nummer drie. Toch een mooie zevende plaats!

Romy Zegers won als eerstejaars knap haar eerste partij. Helaas verloor ze hierna twee keer. Kep Verkoeijen, Niels van den Berg, Ryan Dielissen en Demi Zegers konden helaas geen partij winnen, maar zijn wel weer een mooie ervaring rijker! 

Al met al een topdag voor JC Helden in het hoge noorden.