Welkom Gast

Ooh ooh Den Haag…

Geschreven door Frans Manders op .

In het weekend van 13 en 14 november 2021 heeft Judoclub Helden deelgenomen aan het zwaar bezette Internationaal Residentie Judotoernooi in Den Haag. Ondanks de verre reis altijd een tof toernooi om te bezoeken. 

Het spits werd afgebeten door onze jeugdleden. Jona Holthuijsen judode in een categorie waar hij de jongste en een van de lichtere deelnemers was, helaas wist hij geen partij naar zich toe te trekken. Pleun Janssen judode in haar nieuwe gewichtsklasse erg sterk en wist maar liefst 3x te winnen! Daarmee pakte ze een mooie bronzen medaille. Ook Djow Joris en Luuk van den Berg lieten mooi aanvallend judo zien. Ze wisten de nodige ippons te scoren maar behaalde helaas net niet het podium. 

Ryan Dielissen en Niels van den Berg kwamen allebei in actie in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Ze wisten allebei erg mooie punten te scoren, maar ook zij eindigden helaas niet op het podium. Lindsay van Os heeft de laatste tijd mooi en aanvallend judo laten zien, dit keer resulteerde dat gelukkig ook in eremetaal! Met mooie punten en een bult doorzettingsvermogen (tot de allerlaatste seconde…) wist ze knap het zilver veilig te stellen. Marlouk Colbers wist in een nieuwe gewichtsklasse overtuigend drie partijen te winnen. In de partij voor het brons werd helaas (in onze ogen) de verkeerde winnaar aangewezen. Heel erg zuur… Bo van den Brand begint haar draai goed te vinden in de klasse tot 63 kg en pakte met drie mooie overwinningen het brons.  Loon naar werken! Brent Schuijers sloot de lange dag af. In de nieuwe leeftijdsklasse wist hij met knallende overnames een partij te winnen. De volgende twee tegenstanders waren nog een maatje te groot (zij wonnen ook beiden brons). Brent baalde, maar mag oprecht trots zijn op zijn wedstrijden! Op zondag was het meetmoment voor de jeugd tot 17 jaar aan de beurt. Marlouk Colbers en Bo van den Brand judoden allebei sterk. Voor beiden een goede ervaring die ze weer mee kunnen nemen naar de volgende toernooien! Alex Hanssen, Fleur van Sundert, Nova Peeters, Daisy van Os, Romy Zegers en Demy Zegers hebben alles gegeven, maar wisten helaas geen partijen te winnen.