Welkom Gast

International Residence Judo Tournament Den Haag

Geschreven door Frans Manders op .

Op zaterdag 12 november deed Judoclub Helden mee aan het residentie toernooi in Den Haag.

Ryan Dielissen won zijn eerste partij met een spetterende uchi mata. In de kwartfinale verloor hij na een spannende wedstrijd helaas, maar daarna herpakte hij zich goed en won met gevarieerd judo nog drie partijen op ippon en pakte daarmee een dik verdiende bronzen medaille.

Lianne van Megen moest in haar poule tegen vier hele sterke meiden. Door een flinke vechtlust en doorzettingsvermogen won ze drie van haar vier wedstrijden en werd heel knap tweede.

Daisy van Os won haar eerste twee wedstrijden overtuigend op ippon en moest in haar halve finale aantreden tegen een sterke Duitse. Daisy was vandaag niet helemaal fit en verloor deze wedstrijd met twee keer waza-ari. Voor het brons moest ze diepgaan, maar won uiteindelijk met waza-ari in de golden score.

Vian van Dril verloor haar eerste wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar, won daarna overtuigend haar herkansing en moest het in de wedstrijd om brons helaas in de golden score afleggen tegen haar tegenstander. 

Xenia van Megen zat in een erg pittige poule en wist na hard knokken een van haar vier partijen te winnen, wat helaas net niet voldoende was voor een podiumplek.

Luuk van den Berg, Guus Donkers, Sanne van Sundert, Fleur van Sundert en Pleun Janssen hebben veel ervaring opgedaan, maar wisten op dit zware toernooi helaas geen pot te winnen.