Welkom Gast

Judoclub Helden wint Team Cup Deventer

Geschreven door Frans Manders op .

Zondag 20 november deed een 18+ team mee aan de Team Cup te Deventer. Allereerst dank aan Budo Vereniging Deventer voor de altijd goede organisatie! De generatie jongens van ons team heeft jarenlang alle toernooien afgestruind in binnen- en buitenland en we hadden dan ook heel veel zin om weer met deze supergeneratie op pad te gaan! Een aantal van deze judoka’s staat inmiddels ook als trainer en coach op en naast de mat bij onze club en Mark van Dijk zit nog volop in zijn ontwikkeling richting een internationale topsportcarrière. En dan waren ze er nog niet eens allemaal bij.

En wat voor dag werd het! Zenuwslopend met spannende partijen, prachtige punten, emotie en veel goed judo! Het was een zeer sterk deelnemersveld met 5 andere teams. We openden tegen Judo Ryu Maasduinen. Deze pot werd winnend afgesloten met 5-2. Zeker geen makkelijke wedstrijden, maar met mooie punten werden de overwinningen binnen gehaald. De tweede wedstrijd was tegen Budoclub Oud Geleen. Op papier een zeer spannende en wat een kraker werd het. Vooral een knappe overwinning van Quinn met een super harai goshi na wazari achterstand, zorgde ervoor dat het 3-3 stond voor de beslissende pot. Joës (vandaag als gast meedraaiend in ons team) kwam wazari voor, net voor tijd werd het wazari gelijk en in de zoemer dachten we met een verwurging de winst binnen te hebben. Net buiten de tijd ingezet, geen ippon dus en door in de golden score. Na een aantal knappe acties van beide judoka's won Joës diep in de golden score met een mooie o-uchi. 4-3 en de tweede winst was binnen.

De 3e wedstrijd tegen Top Judo Nijmegen met een aantal zeer sterke judoka's en bekenden van 'vroeger'. Cas bracht met een prachtige overname de spanning terug na een 2-0 achterstand. Vervolgens kwam het weer op de laatste pot aan, waarin Mark van Dijk tegen een bekende judoka stond van Papendal. Beide trainen wekelijks met elkaar en ook nu dus weer een zindere finalepot. Mark won deze uiteindelijk op ippon met een knallende linkse heupworp. Weer 4-3 winst! Veel hersteltijd was er niet, want combinatieteam JTB/JSH stond al klaar. Onder andere Bart zorgde er met een sterke pakking, goede heupworp en houdgreep voor een 2-2 halverwege. Na overwinningen van Mark en Joës werd ook deze pot met 4-3 gewonnen. De laatste ronde stonden we tegen NSJV Fudoshin. Met een zeer overtuigende 7-0 overwinning met 7x ippon en een prachtige worpen verder was de overwinning binnen! 

1e plaats met dit team op de Teamcup Deventer, fantastisch! Trots op het team en hoe er gejudood is vandaag. Daar kan je alleen maar van genieten! Sore made!

De teamopstelling was als volgt:

-60 Kevin Janssen en Aron Theunissen. 

-66 Quinn Janssen. 

-73 Cas Janssen. 

-81 Bart Cuppens. 

-90 Tom van Dijk en Guido Roumen. 

-100 Mark van Dijk. 

+100 Joës Schell (JC Hercules). 

De volledige uitslagen:

Judo Ryu Maasduinen 5-2

Judoclub Oud Geleen 4-3

St. Top judo Nijmegen 4-3 

JTB / JSH 4-3

NSJV Fudoshin 7-0