Welkom Gast

Mini Kaizen Tournament 2023

Geschreven door Frans Manders op .

Op zondag 8 januari deden judoka’s van Judoclub Helden onder de 12 jaar mee aan het Mini Kaizen Tournament in Echt. De meiden mochten het spits afbijten. Ze lieten super judo zien en hebben zo veel prijzen in de wacht gesleept. Sophie Neessen verloor haar eerste twee partijen, maar herpakte zich daarna erg goed waardoor ze er nog twee won en hiermee een tweede plek behaalde. Ook tweede zijn geworden Sanne van Sundert, Guusje van Sundert, Sophie Neessen en Mirthe Gubbels. De derde plek was er voor Danee van Buiten, Kyara van den Nieuwenhuijzen en Ziva Horio. Nina Donkers heeft goed gejudood, maar behaalde helaas geen prijs. 

Daarna was het de beurt aan de jongens. Sep Beckers was vandaag erg op dreef en wist knap twee partijen te winnen. Zijn laatste tegenstander was echter net wat te sterk, waardoor hij knap tweede werd. Saake van den Beuken haalde ook een tweede plek, in een zwaardere gewichtsklasse. Jur Verstappen won in zijn poule twee keer, wat genoeg was om in de kruisfinales te komen. In een hele spannende pot verloor hij helaas nipt, waardoor hij uiteindelijk derde werd. Ook Rens Neessen en Teun Schaareman behaalde een mooie derde plek. 

Guus van Ninhuijs behaalde de kruisfinales net niet na 2 gewonnen en 2 verloren partijen. Maxim Evers, Senn van Zwienen en Sven van den Nieuwenhuijzen vielen helaas niet in de prijzen.