Welkom Gast

Matsuru Dutch Open Espoir 2023

Geschreven door Frans Manders op .

In het weekend van 14 en 15 januari heeft Judoclub Helden deelgenomen aan de Dutch Open in Eindhoeven, het grootste toernooi in Nederland.

Isis van Dril begon sterk tegen onder andere een Française en wist zich tot de kwartfinale te knokken. Deze en daaropvolgende partijen gingen helaas verloren waarna een mooie zevende plek het eindresultaat was.

Marlouk Colbers kwam door een beetje pech met de loting direct tegen de uiteindelijke kampioene op de mat. Deze partij verloor ze. Hierna wist Marlouk knap drie potten te winnen waarna een bekende tegenstandster van haar won met een verwurging. Dit terwijl Marlouk juist de betere was. Romy Zegers won haar eerste twee partijen overtuigend. Hierdoor stond ze in de halve finale. Helaas ging het in de laatste secondes mis en verloor ze op ippon. Voor de partij voor brons ging het gelijk op, maar helaas ging ook deze partij verloren.

Vian van Dril won haar eerste partij van een Deense na een verboden actie van de tegenstandster. De twee partijen hierna gingen helaas verloren.

Bo van den Brand, Luuk van den Berg, Xenia van Megen, Guus Donkers, Djow Joris en Demi Zegers knokten flink maar kwamen deze dag helaas niet tot een winstpartij.