Ingediend door Tom van Sundert op

Op zondag 10 maart heeft Judoclub Helden meegedaan aan het Louis Hasselman toernooi in Baexem.  Na de interne competitie een dag eerder het tweede evenement georganiseerd door onze judovrienden Judoclub Baexem en Judo Ryu Leudal. Met meer dan 30 deelnemers vanuit Helden verdeeld over de drie wegingen was de judodag voor onze coaches weer goed gevuld. Het Louis Hasselman toernooi is een toernooi waar ook de beginnende wedstrijdjudoka's leuke wedstrijden kunnen draaien.
Twee van deze beginnende judoka's zijn Daan Knaapen en Franek Pluta. Zij wisten met aanvallend judo allebei vier keer te winnen en werden hiermee eerste. Ook Anouk Gubbels, Fleur en Sanne van Sundert en Teun Schaareman werden kampioen na vier winstpartijen. Senn van Zwienen liet een aantal mooie worpen zien en won daarmee drie keer en verloor een keer waarmee hij tweede werd. Alex Hanssen en Ziva Horio wonnen ook 3 keer, wat eveneens goed was voor de tweede plaats. Voor Yannick Verheijen en Fenne van Buiten was twee keer winst voldoende voor de 2e plaats. Andra Pestisor mocht maar liefst zes keer judoën. Ze won er vier waarmee ze het brons won. De derde plaats was er ook voor Danee van Buiten, Sep Beckers, Sophie Neessen en Nina Donkers.

Guusje van Sundert, Matthias Vossenkaul, Meis van Zwienen, Toon Jacobs, Anisha Hesen en Guus Donkers wisten allemaal nog een aantal partijen te winnen. Helaas was dit voor hen niet genoeg om het podium te halen. Lia Moskal, Guus Schaareman en Sven en Kyara van den Nieuwenhuizen is het vandaag niet gelukt om een partij te winnen.