Ingediend door Tom van Sundert op
/sites/default/files/styles/ba/public/2024-10/TVS_3017.JPG?h=e0993443&itok=Ga-ofERw

Op zondag 20 oktober stond het Limburgs kampioenschap voor judoka's tot 12 en tot 15 jaar op het programma. De judoka's tot 15 jaar konden zich plaatsen voor het NK in Hoogeveen.  Zeven Heldense judoka's zijn hierin geslaagd. Fleur van Sundert, Luuk van den Berg en Andra Pestisor wisten drie partijen overtuigend te winnen en werden hiermee Limburgs kampioen. In de klasse tot 50 kilogram stonden Guus Donkers en Frits Hermans tegen elkaar in de finale nadat ze allebei al twee keer hadden gewonnen. Frits wist de finale uiteindelijk naar zich toe te trekken. In dezelfde poule wist Jules Verheijen het brons te veroveren met twee keer winst en een keer verlies. Dennis Nowakowski werd ook derde. Hij won drie partijen en verloor een keer en heeft zich zo dus ook geplaatst voor het NK. Anisha Hesen, Sven van de Nieuwenhuizen en Yannick Verheijen kwamen helaas te kort voor een podiumplaats.
Bij de judoka's tot 12 jaar werden drie Limburgse titels behaald. Anouk Gubbels moest hiervoor maar liefst vier partijen winnen. Voor Ziva Horio en Guusje van Sundert waren twee winstpartijen genoeg voor de titel. Sofie Neessen won drie keer en verloor een keer en werd daarmee tweede. Ook voor Kyara van den Nieuwenhuizen en Raf Kessels was er een tweede plaats. Sep Beckers, Nina Donkers en Daan Knaapen wisten nog een bronzen medaille te halen. Toon Jacobs, Guus Treuen en Teun Schaareman wonnen een partij, maar dat was niet genoeg voor een podiumplaats. Mirthe Gubbels, Franek Pluta, Guus Schaareman en Neal Hesen konden vandaag helaas geen partij winnen.