Rugemblemen voor judopakken zijn via internet op diverse websites te bestellen. Echter zijn het vaak buitenlandse bedrijven die de rugemblemen fabriceren. Dit zorgt voor relatief hoge verzendkosten van de rugemblemen. 
Om die reden bestaat ook de mogelijkheid aan een van de bestuursleden de wens voor rugemblemen door te geven (tijdens een trainingsavond of gewoon via een mail). Als dit niet op korte termijn gewenst is kan het bestuur de aanvragen verzamelen en in één keer bestellen. De verzendkosten zijn dan relatief veel lager waardoor we een zacht betere prijs kunnen afspreken.

Als club zullen we 2 maal per jaar inventariseren wie er interesse heeft in een rugembleem. Zo kunnen we ze in bulk bestellen en de verzendkosten verdelen over meerdere rugemblemen. Hierdoor kunnen we ze veel goedkoper aanbieden dan wanneer de rugemblemen individueel besteld worden.

De rugembelemen zijn in 2 maten verkrijgbaar, 34x35 cm en 39x38 cm. Qua passing zijn de kleinere rugemblemen het mooiste op pakken tot maat 160. Daarboven is een groter embleem van 39x38 cm het mooist.

Tegenwoordig zijn er meerdere varianten mogelijk, onderstaand een aantal voorbeelden:

versie 1versie 2versie 3

STANDAARD

MET CLUBNAAM

MET SPONSOR LOGO (optioneel)


Rugemblemen Bevestigen

Een rugembleem is leuk. Het geeft aan dat je bij de club hoort, en tegelijk onderscheidt het je van de andere judoka. Maar zoals veel zaken in het Judo is ook het opnaaien van een rugembleem onderhevig aan regels.

  • Als het rugembleem beschadigd of gescheurd is, mag je daarmee niet aan wedstrijden deelnemen. Dit is in het belang van de veiligheid, want anderen kunnen in je embleem blijven haken.
  • Als het embleem niet correct opgenaaid is, dan mag je niet aan wedstrijden deelnemen die door JBN, EJU of IJF zijn georganiseerd.
  • Je kunt het rugembleem het best laten opnaaien door een professioneel naai-atelier (zoals Beumers Ateliers). Een gewone naaimachine komt vrijwel niet door een judogi heen (je hebt speciale titanium naalden nodig), en met de hand is het niet te doen.
  • Het embleem lijmen is IN GEEN GEVAL toegestaan! Het geeft gele vlekken op het pak, en door het getrek aan het pak valt het er zomaar af.
  • De obi (band) mag nooit over het embleem vallen.

Waar het embleem geplaatst dient te worden

Plaatsing rugembleem
In het midden van de GI
Nooit scheef
3cm vanaf de kraag (belangrijk)


Via onze sponsor Beumers Ateliers hebben we voor leden van JC Helden de mogelijkheid om het naaien van een rugembleem voor de vaste prijs van 10 euro uit te laten voeren. Hiervoor hoef je je alleen met judopak en rugembleem in de winkel aan de Kerkstraat 47 in Panningen te melden (of even telefonisch melden onder nummer 077-3074500). Normaliter wordt de opdracht dan binnen een week uitgevoerd. Voor spoedklussen zoals bijvoorbeeld een snelle klus voor een NK deelname kan het, in overleg, ook sneller.

Beumers

 

Download hier de bevestigingsinstructies.

Leuke weetjes over de rugemblemen

Een rood rugembleem is voor een wereldkampioen
Een gouden rugembleem is voor een Olympisch kampioen.

/sites/default/files/styles/ba/public/2023-11/DSC_0319.jpg?h=865a1afa&itok=8MVOfE3w